Denna hemsida uppdateras för närvarande ganska sällan. Kalendariet visar dock alltid aktuella föreställningar.

Månadens teaterprofil Per Holst

Arbetar som: Artist, pedagog och delägare i Gycklargruppen TRiX, som producerar barn och ungdomsföreställningar, har workshops i skolor och på arbetsplatser inom cirkus och teater, spelar och turnerar eldföreställningar av arenastorlek och har det  väldigt roligt tillsammans.
 Gruppen har precis flyttat hela sin verksamhet från Kopparlunden ner till hamnområdet, närmare bestämt Sigurdsgatan 33.
 Där invigs till våren Trixteatern, Västerås första cirkushall och en ny spännande kulturscen i Västerås bubblande kulturliv. 
Under hösten har mycket av Pelles tid gått till ”Håltimmar, i väntan på vadå?”, en vardagsfilosofisk soloföreställning med temat tid.

Vad gör Pelle mer: Pelle jobbar också med Awakeprojekt och då mest med ungdomsföreställningen Peer Gynt där Pelle spelar just Peer. Föreställningen har spelats under 2012 och har mottagits med lysande recensioner och omdömen. Planläggningen för två till spelperioder under 2013 är i gång.
Utöver detta spelar han också i föreställningen ”Gaudete, the abduction and duplication of Lumb” av Aubra Company. Föreställningen är baserad på Ted Hughes bok med namnet Gaudete och hade premiär 2011 på kulturcentret Au Brana i södra Frankrike. Föreställningen spelades i somras på teaterfestivalen Be Festival i Birmingham och vann priset för ”bästa dramaturgi”.
Pelle kopplar av genom att renovera ett torp vid Mälaren.

Bästa teaterminne: Det vinnande bidraget i Be Festival 2012. En spansk trio som spelade upp en middag mellan två älskande där en rånarluvebeklädd man sa allt som ”inte sades” mellan paret. Enkelt, modigt, mångbottnat och så roligt så man grät. Djupt betyder inte tråkigt, kul betyder inte platt.

Senast sedda teaterföreställning: En inspelning av ”Håltimmar, i väntan på vadå?” Trist att behöva regissera sig själv.