Denna hemsida uppdateras för närvarande ganska sällan. Kalendariet visar dock alltid aktuella föreställningar.

Månadens teaterprofil Linnéa Grimstedt

Arbetar som: Verksamhetsledare och teaterpedagog på Teater Oliver

Teater Oliver: Är Linnéas arbetsplats, där hon var dag arbetar för att på alla möjliga och omöjliga sätt förgylla barn, ungdomar och vuxnas liv med teater. De får själva stå på scenen och spela, och man kan även se deras föreställningar. Här arbetar två anställda, Linnéa Grimstedt och Sirkka Albinsson. Just nu arbetar föreningen med att sätta upp fyra kommande förställningar som alla kommer att spela år 2013. Två av dem är redan satta för premiär. Tre Kistor en historia om identitet, som spelas av fem kvinnor och en musiker från 14 års ålder till ca 70 år. Föreställningarna är 11 jan kl 20.00, 12 jan kl 17.00, 13 jan kl 14.00 och 17.00. En större del av föreningen repeterar nu Dunderklumpen, som kommer att ha sin premiär den 8 juni 2013 i någon av Västerås skogar. Produktionen består av ca 40 skådespelare som är på scenen samtidigt, och det är Linnéa som regisserar och håller i trådarna. "Det är mycket att hålla i och många att samordna, men det är fantastiskt spännande då hela produktionsgruppen består av så otroligt härliga människor, i alla åldrar, teatervana som nybörjare, vilka samlas varje vecka för att spela tillsammans", berättar Linnéa.

Vad gör Linnéa mer: Samtidigt som Linnéa arbetar på Teater Oliver, har hon även varit med och startat upp föreningen A Touch of Soul, som arbetar för att föra samman alla kulturella verksamheter i Västerås. Hon sitter även i styrelsen för ATR-Västmanland, är med i den ledande projektgruppen Awake me UP! som arrangeras under Cityfestivalen 2013. Samt att hon är skådespelerska i den nyskapande teatergruppen Lilja ensemblen som satte upp Aprilsnö i början av året. Denna var baserad på Ett drömspel av August Strindberg, där publiken fick blicka ned på skådespelet från åtta meters höjd.

Bästa teaterminne: "Tre pjäser har satt spår i mig", berättar Linnea, "som alltid kommer att leva med en. Under UngKulturDagarna i Hallunda för ett antal år sedan såg jag den finlandsvenska föreställningen No Return, som var snillrik i sitt sätt att bearbeta publiken och scenrummet med endast några väskor. Einstein on the Beach av Robert Wilson och Philip Glass bokade jag och Lilja ensemblen biljetter till tidigt för att åka och se i London, man var helt tagen efteråt... Så även Rumäniens föreställning 'As Water Reflects the Face', om de rumänska barnens situtaion, där bildspråket i pjäsen och intervjuerna som var projekterade på en skärm berörde en djupt, denna visades under Neatafestivalen i Sønderborg sommaren 2012."

Senast sedda föreställning: Ett drömspel på Teater Västmanland

Senast uppdaterad (2012-11-14 11:37)