Denna hemsida uppdateras för närvarande ganska sällan. Kalendariet visar dock alltid aktuella föreställningar.

Månadens teaterprofil Gabriella Howlden

Arbetar som: Verksamhetsledare på Studio Westmannia.

Aktuell med: Avlutar just nu det mesta av teaterns otroligt aktiva vår. Vi har haft sex premiärer sedan februari -12 och har två kommande premiär i juni och juli, föreningen har även medverkat i Riksteaterns Länkprojekt och ATR-festivalen. Samtidigt så planerar jag för höst och vår verksamheten ht -12 och vt-13. Jag ser fram emot nya pjäsprojekt och dramagrupper. Det ska även ordnas för Studio Westmannias två kvarvarande premiärer: våra skådespelare ska gestalta Västerås historia under guidade turer i Kyrkbacken den :26 juni och 3 juli. Detta gör vi tillsammans med Västmanlands Turistbyrå.  Vi jobbar även med Västmanlands länsmuseum sedan länge, då vi visar upp stadens historia i Västerås centrum tillsammans med deras guide. Så ska vi fylla sommareftermiddagarna med skratt för de som vill titta på teater: ”Äktenskap till salu” av Börje Anterot har premiär 13 juli och det är härlig fars som spelas på Vallby friluftmuseum. Pjäsen spelas sammanlagt nio gånger se: www.studiowestmannia.se

Vad gör en verksamhetsledare? Ja vad gör jag inte? :) Jag har drama/teater grupper,har hand om planering av verksamheten, samarbeten, alla medlemsfrågor, ledare- grupper, nycklar-lokaler, kostym-rekvisita-scenografi, kontakten mellan styrelsen – verksamhet, kontakten mellan Studio Westmannia och alla andra, osv… S k spindel i nätet.

Vad är det roligaste med att vara verksamhetsledare? Det absolut roligaste är att hjälpa andra till att få uppfylla sina drömmar Tex att få stå på scenen eller kanske sätta upp en pjäs. Sedan tycker jag om att arbetet varierar och att man får träffa så många olika människor, de flesta dessutom med samma teaterkärlek som jag själv. Inte tokigt alls!

Bästa teaterminne: När Lotta och jag (Charlotte Andersson, dramapedagog och ATR-kanslist) var på Stockholms stadsteater och såg ”Det allra viktigaste” …magiskt. Det är länge sedan nu (2002) och jag har sett mycket som varit bra sedan dess, men den föreställningen tar priset.  Att vara på Island (NEATA-festival 2010) och titta på en MASSA bra teaterföreställningar är också ett minne utöver det mesta.

Senast sedda föreställning: ”Komma ut” av teater NEA under ATR-festivalen maj -12.