Denna hemsida uppdateras för närvarande ganska sällan. Kalendariet visar dock alltid aktuella föreställningar.

Månadens teaterprofil Kajsa Giertz

Kajsa Giertz är teaterchef, sedan januari 2012, då hon tillträdde efter att hösten 2011 ha planerat Teater Västmanlands spelår 2012. Att summera allt Kajsa har haft ett finger med i är inte det lättaste. De senaste åren har hon regisserat och koreograferat för bland annat Dramaten, Norrbottensteatern och Malmö Stadsteater. Sedan 1986 har Kajsa regisserat och koreograferat 36 egna uppsättningar.

I Kajsas uppsättningar hittas ofta ett lekfullt scenspråk, exempelvis i dansbandsmusikalen Gråt inga tårar eller hennes tolkning av Svansjön, vars dansare använde sig av badkar på hjul. Kanske är det just hennes gränsöverskridande som gör hennes scenproduktioner så gripande.

Just nu är hon, utöver att ha tillträtt som teaterchef, aktuell med dansteaterföreställningen Säg att du är hungrig, som spelar på Unga Dramaten (se bild ovan).

Kajsa har tidigare varit konstnärlig ledare och verksamhetschef för Parkteatern på Stockholms Parkteater, konstnärlig ledare på Byteatern i Kalmar, lektor på Danshögskolan och ledare för Moderna linjen på Kungliga Svenska Balettskolan.

 

Senast uppdaterad (2012-03-20 11:36)