Denna hemsida uppdateras för närvarande ganska sällan. Kalendariet visar dock alltid aktuella föreställningar.

Månadens teaterprofil Maria Gage

 

Arbetar som: Teaterkonsulent, Riksteatern Västmanland

Aktuell med: Planering av den mellansvenska utbudsdagen i februari i Västerås för teaterarrangörer från hela mellansverige och Kulturtinget i mars för tjänstemän och politiker.

Hur var teateråret 2011? Turbulent, kul, spännande.
– Teater Västmanland genomgick en besvärlig och arbetsam period med smärtsamma personalnedskärningar. Kort därefter kom en ny teaterchef på plats som glädjande har ambitionen att öppna upp Västerås teater för gästspel och andra aktörer. De finska scenkonstföreställningarna ökade under året, tack vare gott samarbete mellan bland annat de finska förvaltningsområdena i länet och Västmanlands finska kulturarrangörsförening.
– Till Bullanscenen har de minsta teaterbesökarna och deras föräldrar hittat och fått många fina teaterupplevelser.
– Det har rört sig i skogarna - Teatermaskinen bygger ett teaterhus i Skräppbo. Andreas Sköld vann Revy-SM  i kategorin Sång och Musik. Många premiärer har det varit under året…Bulan och Fisen, En kokt, En grillad och Ett Pucko, Föreställningen, Ja e Ja e Ja, Mamma ska räddas och många fler.

Senast sedda föreställningar: Mitt teaterår avslutades i december med Burning Winter Love med Gycklargruppen TRiX och Awakeproject med en sprakande eld- och musikshow i en fantastisk vacker gammal industrilokal vid järnvägen. Innan nyårsklockorna klämtade hanns också med en magnifik föreställning av Undermän med Cirkus Cirkör.

Gott nytt teaterår!